2018-01-20 Tajemnice Czekolady - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • TAJEMNICE CZEKOLADY

    Kurs ten to profesjonalne wprowadzenie w tajemnice królowej słodkości – czekolady. Pod okiem trenerki przeniesiecie się do czekoladowego laboratorium, gdzie od podstaw stworzycie czekoladki z najwyższej półki.
    Intensywne warsztaty podczas których przejdziecie przez cały proces robienia czekoladek z form poliestrowych. Nauczycie się temperowania czekolady na kamieniu, wylewania form, komponowania nadzień ganaszowych, pracy z kolorem i techniki zdobienia czekoladek. A zrobione przez siebie autorskie czekoladki zabierzecie ze sobą do domu.
    Szkolenie poprowadzi Dorota Jaworska – właścicielka firmy Victoria & Fortunata, niekwestionowana specjalistka w świecie czekolady.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 20 stycznia 2018 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 5-12 osób
    W PROGRAMIE
    • historia i rodzaje czekolady (teoria)
    • techniki przygotowywania czekolady (teoria)
    • temperowanie czekolady
    • wylewanie form
    • projektowanie nadzień
    • ozdabianie
    • Cena:
      • 250,00 PLN