2017-10-22 Kurs cukierniczy: masa plastyczna - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: MASA PLASTYCZNA

    Kreatywne ozdoby wykonane z masy plastycznej – precyzyjne obłożenie tortu, figurki i kwiaty. Kompleksowo przybliżymy Wam charakterystykę tego produktu oraz wyszczególnimy niezbędne narzędzia. W części praktycznej każdy z uczestników przygotuje dekoracje na bazie atrapy tortu – w programie wykonywanie różnego rodzaju figurek oraz innych ozdób na bazie masy plastycznej.

    Każdy uczestnik warsztatów pracuje indywidualnie.

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale równiez o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 22 października 2017 r., niedziela, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 6-12 osób
    W PROGRAMIE Zajęcia teoretyczne:

    Omówienie masy plastycznej, marcepanu – skład i zastosowanie, barwienie
    Omówienie technik pracy oraz niezbędnych narzędzi
    Zasady modelowania postaci, zwierząt i kwiatów

    Zajęcia praktyczne:

    wykonanie figurek zwierząt i kwiatów oraz technika pokrywania masą plastyczną tortu

    • Cena:
      • 290,00 PLN