2017-10-19 Warsztaty gotowania kuchni meksykańskiej - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ

    Kurs gotowania kuchni meksykańskiej pod okiem Isabel Balderas to kolejne spotkanie z tradycjami jej rodzimej kuchni.
    Tajniki, zasady i produkty kuchni meksykańskiej, najlepsze z potraw, dobra zabawa i spora dawka informacji na temat jednej z najbardziej popularnych kuchni świata.
    Seńora Maria Isabel to rodowita Meksykanka, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, obecnie szef kuchni restauracji Dos Tacos w Warszawie.
    Zapraszamy serdecznie do recenzji naszego kursu na blogu alemeksyk.eu.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 19 października 2017 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Coctel de camaron – Krewetki w sosie pomidorowo-pomarańczowym
    • Tamales jarochos – Masa kukurydziana z wieprzowiną na liściach bananowca
    • Chicken fajitas – Marynowany kurczak z papryką flambirowane tequilą z własnej roboty plackami pszennymi
    • Salsa de aguacate – Sos z awokado, tomatillo i jalapeño
    • Pan de muerto – Chleb drożdżowy tradycyjnie pieczony na meksykańskie Święto Zmarłych
    • Cena:
      • 220,00 PLN