2017-10-17 Kurs kuchni indyjskiej 2 WOLNE MIEJSCA! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI INDYJSKIEJ

    Kurs kuchni indyjskiej to orientalna podróż wgłąb kuchni dalekiego wschodu, ale też podróż wgłąb siebie i własnego ciała. Przyprawy i zioła kuchni indyjskiej znane są na całym świecie od tysięcy lat, a ich zdrowotne właściwości to tylko początek fenomenu kuchni indyjskiej.
    Szkolenie poprowadzi Tapinder Sharma – hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh, wegetarianin i pasjonat zdrowej, odpowiednio skomponowanej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 17 października 2017 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
      • Omlet indyjski
      • Bread Pakora + Dhania Chutney (sos ze świeżej kolendry)
      • Gotowanie ryżu basmati (z finalnym przyrządzeniem Jerra Basmati)
      • Punjabi Chole – tradycyjne danie punjabskie z cieciorki
      • Dal Tadka – potrawka z żółtej soczewicy
      • Mango lassi – napój jogurtowy z mango
    • Cena:
      • 220,00 PLN