2017-10-03 Kurs kuchni koreańskiej - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI KOREAŃSKIEJ

    Jedna z najzdrowszych kuchni na świecie już u nas! Pod okiem Inessy Kim poznacie kuchnię harmonijną, zdrową, naturalną i o niskiej zawartości tłuszczu. Kimchi, bulgogi, bibimbap, doenjang czy jeon to tylko początek niezwykłej podróży wgłąb kuchni pełnej kontrastów i wpływów. Zapraszamy na najnowsze warsztaty kulinarne z mistrzynią kuchni koreańskiej!
    Inessa Kim – właścicielka Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Uczestniczka drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF; wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego. Trener kursów dla amatorów i profesjonalistów.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 3 października 2017 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Chapchae – warzywa stir fry z makaronem ze słodkich ziemniaków
    • Miyukgook – zupa z alg wakame
    • Bibimpab – ryż z warzywami, wołowiną bulgogi i jajkiem
    • Aksamitne lody z zielonej herbaty matcha
    • Cena:
      • 220,00 PLN