2017-09-26 Kurs kuchni hiszpańskiej 2 WOLNE MIEJSCA! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI HISZPAŃSKIEJ

    Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja… chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich – mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.
    Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce – to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży. Kultura jedzenia, unikalny styl tapas, niepowtarzalne potrawy i smaki.
    Kurs poprowadzi Anna Kalaji – iberystka, znawczyni kuchni hiszpańskiej oraz włoskiej, doświadczona trenerka kursów kulinarnych. Podróżniczka, autorka przepisów kulinarnych. Nieustannie poszukująca nowych inspiracji, pomysłów, nie stroni również od tradycyjnych potraw danego regionu. Kursy z Anią to niewiarygodna dawka wiedzy i smakowita wycieczka po najlepszych smakach.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 26 września 2017 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Montaditos con ciruelas y queso manchego – mini kanapeczki z serem manchego, ślwiką flambirowaną w whisky z dodatkiem świeżej szałwi
    • Frita de calabaza – smażona dynia z papryczkami i migdałami z dodatkiem pikantnej kruszonki „picadillo”
    • Filetes empanados con almendras y ajotomate – kotlety cielęce panierowane w migdałach, podawane ze świeżymi pomidorami z czosnkiem
    • Macedonia de otono – tradycyjna hiszpańska sałatka owocowa w jesiennej odsłonie – słodkie ziemniaki, pomarańcze, jabłka w korzenno-miodowym sosie
    • Cena:
      • 220,00 PLN