2017-10-30 Tort angielski: tort z Pszczółką Mają NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • TORT ANGIELSKI: TORT Z PSZCZÓŁKĄ MAJĄ

    Ozdabianie i dekoracja tortu to prawdziwa sztuka. Jak idealnie pokryć wypiek cukrową masą? Jak wykonać precyzyjną figurkę? Jak poradzić sobie z trudnościami? Na te i inne pytania odpowie Ewa Drzewicka, niekwestionowana mistrzyni tortowego świata! Zaskocz swoich znajomych i spraw radość najbliższym – przygotuj piękny tort, który będzie stanowił niezapomnianą pamiątkę.

    Szkolenie poprowadzi Ewa Drzewicka znana jako Jula Smakula. Dyplomowany cukiernik, mistrzyni sugarcraftingu, czterokrotna uczestniczka Konkursu Tortów Expo Sweet, srebrny medal na Festiwalu Czekolady w 2014 roku, złoto i brąz na Cake International w Birmingham 2016, srebro i brąz na konkursie Cake Festival w Katowicach 2016, brąz na konkursie Cake International w Londynie 2017. Prowadzi szkolenia zarówno dekoratorskie, jak i deserowe, zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Autorka reportaży i tutoriali do gazety „Cukiernictwo i piekarstwo”, juror na międzynarodowym konkursie tortów na Białorusi. Specjalizuje się w wykonywaniu tortów wielopiętrowych oraz w tworzeniu figurek cukrowych. Prywatnie zaś to otwarta i cierpliwa osoba, która wytłumaczy nawet najbardziej skomplikowany cukierniczy ruch. Szkolenia z Ewą to dawka wiedzy, słodyczy i fantastycznie spędzonego czasu!

    Podczas szkolenia każdy kursant ozdobi swój tort. Począwszy od obłożenia masą cukrową, aż po wykończenie w postaci precyzyjnej figurki Pszczółki Mai.

    Praca na atrapach tortu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 30 października 2017 r., poniedziałek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 5 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE Część teoretyczna:
    -metody obkładania atrap oraz gotowych tortów
    -barwienie masy i rodzaje barwników spożywczych
    -wybór odpowiedniej masy do poszczególnych elementów tortu
    -metody odpowiedniego wałkowania masy
    -porady dotyczące zmiany konsystencji masy
    -RKT czyli ryż preparowany – sposoby na odciążenie figurki

    Część praktyczna:
    -precyzyjne obłożenie atrapy tortu masą plastyczną
    -wykonanie figurki cukrowej Pszczółki Mai z właściwym stelażem
    -dekoracje końcowe
    • Cena:
      • 300,00 PLN