2017-10-24 Kurs kuchni peruwiańskiej: ceviche - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI PERUWIAŃSKIEJ: CEVICHE

    Absolutnie niesamowita kuchnia rodem z egzotycznego Peru, kraju o największej na świecie ilości stref klimatycznych! Kilka tysięcy gatunków ziemniaków i chilli, nieznane nigdzie indziej odmiany kukurydzy. Na naszym kursie poznacie smak prawdziwego ceviche, i to w kilku wersjach! Czym się charakteryzuje, jak prawidłowo je przygotować i wreszcie z czym podawać? Odkryjecie oryginalne peruwiańskie produkty i przypraw, a wszystko to w akompaniamencie zaskakujących historii prosto z Peru!
    Szkolenia poprowadzą Doris i Marek – rodowita Peruwianka i jej mąż chemik, który zmiksuje naukę z kulinariami.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 24 października 2017 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Ceviche w klasycznej wersji – ryba marynowana w soku z limonki
    • Tiradito z ryby z żółtą papryką – ryba w kremowym sosie z żółtej papryki
    • Ceviche mieszane – ceviche z ryby i owoców morza z dodatkiem owoców marakuji
    • Choritos a la chalaza – małże podawane z orzeźwiająca sałatką
    • Chicha morada – napój na bazie czarnej kukurydzy z dodatkiem limonki i przypraw
    • Cena:
      • 220,00 PLN