2017-08-01 Pasta italiana: wszystko o makaronach! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • PASTA ITALIANA: WSZYSTKO O MAKARONACH!

    Polacy uwielbiają makarony! Sprężyste spaghetti, obficie wypełnione ravioli, smakowite pappardelle czy urocze kokardki. Na naszym fantastycznym szkoleniu poznacie cztery propozycje przyrządzenia ukochanej potrawy – na zimno, w sałatce, ugotowane w aromatycznym bulionie, zapiekane pod oryginalnym pomidorowo-mięsnym sosem oraz skąpne w aksamitnym sosie. Sami, własnoręcznie przygotujecie dwa rodzaje makaronów – domowe pierożki tortelli oraz długie wstążki taglietelle. Bo przecież nie ma to jak domowa pasta! 
    Kurs poprowadzi Anna Kalaji – iberystka, znawczyni kuchni hiszpańskiej oraz włoskiej, doświadczona trenerka kursów kulinarnych. Podróżniczka, autorka przepisów kulinarnych. Nieustannie poszukująca nowych inspiracji, pomysłów, nie stroni również od tradycyjnych potraw danego regionu. Kursy z Anią to niewiarygodna dawka wiedzy i smakowita wycieczka po najlepszych smakach.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 1 sierpnia 2017 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Insalata di pasta con avocado e lime – sałatka z makaronowych muszelek z awokado i tuńczykiem, o delikatnym aromacie limonki
    • Tortelli in brodo – delikatny rosół mięsny z domowymi pierożkami nadziewanymi mięsem, szynką parmeńską i parmezanem
    • Cannelloni alla bolognese – zapiekane rurki makaronowe nadziewane oryginalnym sosem pomidorowo-mięsnym z beszamelem
    • Tagliatelle alla boscaiolia – świeże wstążki makaronowe z kremowym sosem grzybowym z boczkiem i świeżymi ziołami
    • Cena:
      • 220,00 PLN