2017-07-27 Kurs kuchni bałkańskiej: bałkański grill - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI BAŁKAŃSKIEJ: BAŁKAŃSKI GRILL

    Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Albania, Bułgaria, Grecja. Co łączy wszystkie te kraje? Oczywiście kuchnia, doskonała kuchnia bałkańska! Podczas kursu dowiecie się na czym polega fenomen kuchni tej części świata i czym wyróżnia się ona spośród innych. Posłuchacie smacznych historii naszego przezabawnego trenera, które podkręcą Wasz apetyt, aby zaraz potem zabrać się za wspólne gotowanie typowych, oryginalnych dań bałkańskich.
    Nauczycie się jak łączyć proste, znane nam składniki, aby wyczarować z nich zaskakujące potrawy pełne smaku i aromatu. Odkryjecie na czym polega sztuka grillowania mięsa oraz odpowiedniego doboru przypraw. Poznacie smak oryginalnej szopskiej sałatki i jogurtowego sosu tzatzyki. Na koniec naszego spotkania zaznacie ducha bałkańskiej uczty i zdegustujecie przygotowane potrawy.
    Szkolenie poprowadzi szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, rodowity Serb Petar Simić.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 27 lipca 2017 r., czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • rolovana dzigerica – wątróbki drobiowe w boczku
    • dorada marynowana w ziołach po bałkańsku
    • leskovački uštipci – mięso grillowe z dodatkiem sera, boczku i ostrej papryki
    • sałatka szopska – klasyczna bałkańska sałatka
    • tzatzyki – bałkański sos na bazie jogurtu i świeżego ogórka
    • chlebki a’a pita z grilla
    • Cena:
      • 220,00 PLN