2017-07-25 Kurs kuchni francuskiej - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI FRANCUSKIEJ

    Kuchnia francuska, matka współczesnej kuchni kontynentalnej, najczęściej kojarzona ze ślimakami, żabimi udkami i… dużą ilością masła. W rzeczywistości jest jedną z najbardziej zróżnicowanych kuchni na świecie, bazująca na najlepszej jakości produktach oraz technice ich obróbki. Świeże ryby i owoce morza, najlepsze gatunkowo mięsa, warzywa i mnóstwo aromatycznych ziół. Klasyczne potrawy kuchni francuskiej ugotujecie pod okiem charyzmatycznego Toma Eklera – specjalisty od wina, mistrza smaków kuchni regionu Morza Śródziemnego.
    Podczas warsztatów dowiecie się jak w prosty sposób przygotować efektowne klasyczne dania z różnych regionów Francji. Wspólnie przyrządzimy grillowane ostrygi, mule po marynarsku, tradycyjnego coque au win (kurczak w winie) oraz rozpływający się w ustach czekoladowy fondant. Całości dopełni odświeżająca sałatka z figami i obowiązkowy plasterek wyrazistego sera gorgonzola.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5
    TERMIN 25 lipca 2017 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 3-4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Anges a cheval – ostrygi zawiniete w bekon i grillowane podane na grzance z chałki
    • Moules mariniere – małże duszone w białym winie, czosnku, chilli, pietruszce, podane z bagietką
    • Coque au vin – kurczak duszony w winie i warzywach podany z młodymi ziemniaczkami
    • Sałata z vinaigrette i figami
    • Plasterek sera Gorgonzola
    • Fondant czekoladowy z coulis malinowym
    • Cena:
      • 220,00 PLN