2017-08-03 Sezonowa kuchnia Marcina Molika NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • SEZONOWA KUCHNIA MARCINA MOLIKA

    Lato, czyli kulinarnie najbardziej różnorodna pora roku. Ogrom świeżych warzyw i owoców – soczyste, wygrzane w słońcu, pełne smaku i aromatu. Dajcie się porwać w kulinarną podróż z Marcinem Molikiem, naszym ekspertem od nowoczesnej kuchni polskiej, specjalistą od mięs, ryb i owoców morza. Z dowolnego produktu wyczaruje prawdziwe kulinarne dzieło. Podczas naszego szkolenia dowiecie się jak wydobyć najlepszy smak z sezonowych warzyw i owoców. Poznacie obróbkę mało znanych policzków wieprzowych i sami wyfiletujecie szlachetnego jesiotra. Spotkanie zwieńczy lawendowy creme brulle wykończony.. warzywami!
    Szkolenie poprowadzi Marcin Molik – gotowanie ma we krwi. Specjalista od kuchni polskiej i kuchni fusion. Pracował m.in. w: Skandal Bistro, Norma, Rumburak, Rondo Royal, Atelier Amaro staż, By the Way, Sheraton, Nei Fiori, Baraboo, Bistro Sfera, Holiday Inn, Miąższ. Uczy z Jakubiakiem. Szkoli kucharzy, amatorów i dzieci. Członek prestiżowego i elitarnego Klubu Szefów Kuchni. Aktualnie szef kuchni w warszawskiej Drukarni.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 3 sierpnia 2017 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Szparagi/jajko w koszulce/pasta miso/olej szczypiorkowy/kindziuk
    • Chłodnik na zsiadłym mleku/ confitowane młode ziemniaki/ młoda cukinia / zioła
    • Policzki wieprzowe/ puree z topinamburu/ blanszowane nowalijki- szparagi, młoda cukinia, kalafior
    • Jesiotr/ wędzony kalafior/ botwinka
    • Creme brulle lawendowy/ sezonowe warzywa
    • Cena:
      • 260,00 PLN