2017-07-10 Kurs kuchni arabskiej - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI ARABSKIEJ

    „My żyjemy po to by jeść, a nie jemy by żyć”
    Zapraszamy serdecznie na kurs kuchni arabskiej – podróż wgłąb niezwykłej kultury kulinarnej krajów świata arabskiego. W rolę waszej trenerki wcieli się Anna Kalaji, trenerka kuchni śródziemnomorskich, żona Syryjczyka, która pod okiem arabskiej rodziny doskonali tajniki tej wyjątkowej kuchni.
    Podczas części teoretycznej wprowadzimy Was w sekrety bliskowschodniej kultury, której poznanie jest niezbędne do zrozumienia tamtejszej kuchni. Opowiemy o najczęściej używanych składnikach, a wśród nich także o takich, o których usłyszycie po raz pierwszy. W trakcie naszego kursu poznacie produkty, techniki gotowania, tradycje kulinarne oraz samodzielnie przyrządzicie najpopularniejsze z arabskich dań.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 10 lipca 2017 r., poniedziałek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Jebrah – roladki z marynowanych liści winogron nadziewane ryżem i wołowiną
    • Hummus – tradycyjna pasta na bazie pasty sezamowej i ciecierzycy podawana z arabskim chlebem
    • Tabbouleh – sałatka z natki pietruszki, kaszy burgul i warzyw
    • Kebbeh – zapiekanka z tatara wołowego z kaszą burgul, aromatycznymi przyprawami i orzechami
    • Falafel – smażone kotleciki z ciecierzycy i aromatycznych przypraw
    • Mamoul – półkruche ciasteczka  w formie mini babeczek z nadzieniem daktylowym
    • Cena:
      • 200,00 PLN