2017-07-09 Kurs cukierniczy: makaroniki - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: MAKARONIKI

    Absolutnie urocze, pełne wdzięku, smaku i… piekielnie trudne. Ale nie z naszą mistrzynią Kingą Filipowicz! Trenerka odkryje przed Wami sekrety tych słodkich ciasteczek, abyście mogli bez problemu wykonać je w domu. Idealnie okrągłe, z charakterystyczna falbanką, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Podczas szkolenia upieczemy makaroniki na bazie trzech rodzajów podstawy: klasycznej migdałowej oraz pistacjowej i orzechowej. Całość wykończymy niebanalnymi kremami, tak aby każdy Uczestnik zabrał pudełko łakoci do domu!
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale równiez o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkolenia o makaornikach w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5
    TERMIN 9 lipca 2017 r., niedziela, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Makaroniki klasyczne (na bazie migdałów) z kremem na bazie owoców sezonowych
    • Makaroniki pistacjowe z creme patissiere
    • Makaroniki orzechowe z kremem kajmakowym
    • Uwaga! Każdy Uczestnik zabiera pudełko własnoręcznie przygotowanych makaroników!
    • Cena:
      • 250,00 PLN