2017-07-08 Piwo i jedzenie NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • PIWO I JEDZENIE

    Kontynuacja bestsellerowych szkoleń łączenia trunków z potrawami. Historia, surowce, style piwne i degustacje w odpowiednim szkle – podczas naszego kursu poznacie tajemnice piwa, nauczycie się świadomie kupować i degustować. Samodzielnie przygotujecie wyjątkowe potrawy, by móc sprawdzić jak piwo wpłynie na ich smak i odwrotnie. Spotkanie pod okiem trojga mistrzów będzie pełne doznań kulinarnych i wiedzy, dzięki której zaskoczycie nie tylko gości, ale też samych siebie.
    Szkolenie poprowadzą – Maria Najgrodzka, kucharz i trener z wieloletnim doświadczeniem, obecnie szef kuchni w warszawskiej restauracji Mojo Picon oraz Dawid Pożoga i Michał Kliszcz – eksperci od piwa, certyfikowani sędziowie PSPD.
    Partnerem szkolenia jest Służewiecki Polew z Beczki.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 8 lipca 2017 r., sobota, godz. 16:30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Obatzda – bawarska pasta z sera camembert na preclu podawana z piwem Berliner Weisse
    • Salpicon – aromatyczna sałatka z owoców morza z dodatkiem mango podawana z Kormoranem Witbier
    • Stek Bavette smażony w rozmarynie i miodzie podawany z piwem West Coast IPA Modern Drinking
    • Kawowy flan podawany z ciemnym piwem Stout
    • Cena:
      • 280,00 PLN