2017-07-04 Kurs kuchni marokańskiej: tagine NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI MAROKAŃSKIEJ: TAGINE

    Wspaniała kuchnia Maroka, kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpanów, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Podczas naszego fantastycznego szkolenia zgłębimy tajniki przygotowywania jednej z najbardziej popularnych marokańskich potraw, czyli aromatycznego tagine. W przepięknych naczyniach udusicie ich aż cztery rodzaje! Techniki przyrządzania, odpowiednie przygotowanie naczynia, właściwy dobór przypraw, ziół i warzyw. A do tego najlepszy marokański chleb i obłędny kuskus.
    Szkolenia poprowadzą Jalil i Dorota Hadrami – szef kuchni pracujący obecnie w restauracji Gaba & Garçons w Hali Koszyki wraz ze swoją żoną, specjalistką i pasjonatką kulinariów i kultury Maroka.
    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 4 lipca 2017 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Marokański chleb na bazie semoliny
    • Tagine kefta – tagine z mieloną wołowiną i warzywami
    • Tagine Essaouira – tradycyjny tagine z urokliwego marokańskiego miasta nad oceanem
    • Tagine z kurczakiem w aromatycznej marynacie charmula
    • Tagine z wołowiną i słodkawym sosem z suszonymi śliwkami
    • Kuskus jako dodatek do tagine
    • Cena:
      • 220,00 PLN