2017-08-08 Kurs kuchni hiszpańskiej: tapas - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI HISZPAŃSKIEJ: TAPAS

    Gorące południe Półwyspu Iberyjskiego, leniwe sjesty, mnóstwo wina i jedzenie. Przenieście się z nami na chwilę do pięknej Hiszpanii, aby poznać i zrozumieć kulturę tapas. Kulturę jedzenia i picia, dobierania prostych, ale wyjątkowej jakości produktów, które doskonale połączą się z wybornym winem. W hiszpańską podróż zabierze Was Anna Kalaji, iberystka, znawczyni hiszpańskiej kultury, wielbicielka dobrego smaku. Podczas kursu z Anią poznacie zarówno klasyczne przystawki jak i te bardziej skomplikowane, w nowoczesnej odsłonie. Zadbacie również o piękny wygląd i estetykę Waszych tapas. Bo tapas ma smakować i świetnie wyglądać!

    Kurs poprowadzi Anna Kalaji – iberystka, znawczyni kuchni hiszpańskiej oraz włoskiej, doświadczona trenerka kursów kulinarnych. Podróżniczka, autorka przepisów kulinarnych. Nieustannie poszukująca nowych inspiracji, pomysłów, nie stroni również od tradycyjnych potraw danego regionu. Kursy z Anią to niewiarygodna dawka wiedzy i smakowita wycieczka po najlepszych smakach.

    UWAGA! Szkolenie odbędzie się w nowej siedzibie przy ul. Postępu 5!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 8 sierpnia 2017 roku, wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE  

    • Aceitunas aliñadas con queso, nueces y hierbas – Oliwki marynowane z orzechami, krowim serem i świeżymi ziołami
    • Ensalada frita con queso azul y nueces – Grillowana sałata rzymska z pleśniowym serem i lekkim dressingiem jogurtowo ziołowym z orzechami
    • Gambas al ajillo – Czosnkowe krewetki z brandy
    • Habas con jamón serrano – Bób z chrupiącą szynką serrano podawany ze świeżą bagietką
    • Frutas en vino rosado, limón y vanilla – Letnie owoce w sosie z różowego wina z cytrynowo-waniliową nutą
    • Cena:
      • 200,00 PLN