2017-07-13 Ryby i owoce morza - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • RYBY I OWOCE MORZA

    W trakcie części teoretycznej kursu zapoznamy uczestników z podstawowymi rodzajami ryb i owoców morza i ich miejscem w kuchni. Omówimy kwestie związane z odpowiedzialną konsumpcją w aspekcie ginących gatunków, by następnie w części praktycznej przyrządzić cztery wyselekcjonowane potrawy. Szkolenie poprowadzi uwielbiany Tom Ekler, który ukończył z najwyższym wyróżnieniem University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna) oraz  Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności) z 17-letnim doświadczeniem w pracy w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce i Anglii.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 13 lipca 2017 r., czwartek, godz 18:30
    CZAS TRWANIA 3-4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Ostrygi z tabasco, cytryną, solą i zielonym pieprzem marynowanym
    • Moulles brochettes – szaszłyczki z boczkiem i pomidorkami podawane z bagietką
    • Krewetki w tempurze z sosem z mirinu, sosu sojowego, kolendry i chilli
    • Filety z labraksa podawane z risotto z koprem włoskim i pomidorkami cherry
    • Cena:
      • 240,00 PLN