2017-07-06 Kurs kuchni wietnamskiej 2 WOLNE MIEJSCA! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI WIETNAMSKIEJ

    Kuchnia wietnamska – odrębny rozdział kuchni azjatyckiej, bogactwo ziół, niezwykłych sposobów gotowania, specyficznych składników i smaków. Tak różna jak klimaty z północy na południe Wietnamu, tak znakomita, że trudno to sobie wyobrazić, nie znając jej największych tajemnic!

    Wielce wyczekiwany kurs kuchni wietnamskiej poprowadzi Wiktoria Górecka, znana jako Pyza Made in Poland. Psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies. Wietnamczycy w Polsce mówią, że jeśli ktokolwiek zna się na ich rodzimej kuchni, to właśnie ona! Ogrom wiedzy na temat kuchni wietnamskiej wyniosła z licznych podróży skupiających się na kuchni i kulturze tego wspaniałego kraju. Pod jej czujnym okiem poznacie kuchnię oryginalną i tradycyjną, poznacie prawdziwe tajemnice dań wietnamskich, tajniki i produkty. Serdecznie zapraszamy!

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 6 lipca 2017 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Phở bò tái chin – pho z wołowiną parzoną i gotowaną
    • Nộm hoa chuối  – sałatka z kwiatów bananowca z wieprzowiną i krewetkami
    • Bánh mì thập cẩm – banh mi z wieloma składnikami
    • Nem cuốn – summer rolls (surowe/świeże sajgonki)
    • Chè đậu xanh – deser z fasoli mung
    • Cena:
      • 250,00 PLN