2018-03-10 Kurs cukierniczy: wszystko o tortach - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: WSZYSTKO O TORTACH

    „Nie taki tort straszny jak go malują”, czyli jak przygotować ciasto ucierane i biszkoptowe, jak wykorzystywać barwniki spożywcze, masę marcepanową czy lukry plastyczne i sprawić by Wasze wypieki zachwycały nie tylko smakiem, lecz także niebanalnym wyglądem. Pieczenie tortu od A do Z.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 10 marca 2018 r., sobota, 15:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE Trenerka zaprezentuje kursantom sposób na idealny biszkopt oraz wprowadzi w tajniki przygotowywania kremów do tortów. Przedstawi zasady pracy z barwnikami spożywczym oraz przedstawi podstawowe techniki wykorzystywania masy cukrowej do zdobienia różnorodnych wypieków.
    Bazując na zdobytej wiedzy, każdy uczestnik przygotuje swój własny mały torcik na cieście biszkoptowym z kremem na bazie maskarpone lub kremem maślanym (do wyboru). Wersja tortu sezonowa – idealna na karnawałowe przyjęcia. 
    • Cena:
      • 270,00 PLN