2019-02-05 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KUCHNIE ŚWIATA NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KUCHNIE ŚWIATA

    Dieta wegańska pomimo swojej różnorodności i niesamowitej kreatywności potrafi ograniczać – zwłaszcza w podróży, kiedy stajemy przed faktem, że najpopularniejsze dania etnicznych kuchni zawierają z pozoru niedające się zastąpić wegańskimi odpowiednikami produkty.

    Nic bardziej mylnego! Zapraszamy w podróż dookoła świata, podczas której podzielimy się z Wami wiedzą o kuchniach różnych kontynentów i nauczymy, jak wyczarować we własnej kuchni smaki dalekich podróży w wydaniu całkowicie wegańskim. Naszą podróż rozpoczniemy w świecie węgierskim, przygotowując puszyste placuszki z sosem czosnkowym i warzywami. Odwiedzimy kraje arabskie by poznać ich aromatyczne przyprawy i przygotować burgery z ciecierzycy z dodatkiem zataru. Następnie przeniesiemy się do Azji, gdzie znajdziemy odpowiedź na pytanie, czym zastąpić wszechobecny sos rybny oraz inne tajemniczo brzmiące składniki. Na koniec odwiedzimy kraje latynoamerykańskie, by przekonać się, że tamtejsze klasyki kulinarne również doskonale współgrają z dietą wegańską.
    Kurs poprowadzi Anna Kalaji – iberystka, znawczyni kuchni włoskiej i arabskiej. Specjalistka od kuchni polskiej nowoczesnej, podróżniczka, autorka przepisów kulinarnych. Podczas szkoleń z Anią otrzymacie ogromną dawkę wiedzy, ugotujecie najlepsze potrawy, zadbacie o wygląd swojego talerza, a dodatkowo spędzicie czas w fantastycznym towarzystwie.
     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 05 lutego 2019 r, wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Węgierskie langosze – puszyste placki na słono podawane z sosem czosnkowym i tartymi warzywami
    • Peruwiańskie ceviche z mango o wyraźnym aromacie limonki
    • Tajska zupa galangalowa na bazie mleczka kokosowego
    • Arabskie burgery z ciecierzycy z zaatarem podawane z ryżem lub arabskim chlebem i warzywami
    • Indyjskie malai ladoo – delikatne kuleczki kokosowe z nutą kardamonu
    • Cena:
      • 270,00 PLN