2018-02-08 KURS KUCHNI HISZPAŃSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI HISZPAŃSKIEJ

    Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja… chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich – mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.
    Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce – to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży. Kultura jedzenia, unikalny styl tapas, niepowtarzalne potrawy i smaki.
    Kurs poprowadzi Maria Najgrodzka – doświadczony kucharz i trener. Swoje umiejętności doskonaliła w warszawskim tapas barze, Mojo Picon. Obecnie pochłonięta macierzyństwem, wychowuje własną kadrę gastronomiczną. Uwielbia i rozumie hiszpańską kulturę, świetnie przekazuje swoją wiedzę i jeszcze lepiej gotuje!
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 08 lutego 2018 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Montaditos (kanapeczki):

      – z morcillą, prażonymi jabłkami, sosem musztardowym

      – z musem z sera cabrales

    • Krewetki wędzone z cytrynowym sosem ajoli

    • Paella negra czyli czarna z kalmarami

    • Pomidorowa zupa że szpinakiem i bobem

    • Karnawałowe ciasteczka winno miodowe

    • Cena:
      • 220,00 PLN