KURSY GOTOWANIA KUCHNI EUROPEJSKICH

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • Tom Ekler

    Prowadzący z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży gościnności, w tym w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce, Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Specjalista od win Starego i Nowego Świata oraz wyrafinowanej, klasycznej kuchni europejskiej bazującej na la cuisine nouvelle oraz kuchni śródziemnomorskiej. Jego bogata ekspertyza kulinarna obejmuje szerokie spektrum zagadnień od obróbki mięs, po żywność organiczną i dietę wegańską.

    Misją Toma jest promocja szeroko rozumianego zdrowego żywienia oraz świadomości konsumenckiej w aspekcie czynników środowiskowych. Otwiera restauracje, szkoli personel, począwszy od obsługi, skończywszy na managmencie. Profesjonalista w każdym calu.

    Pracował między innymi w:

    Normandie Restaurant by Michel Roux Sr. (3 gwiazdki Michelin), Celebrity Cruises, Miami, USA;

    – Gravetye Manor Relais & Châteaux 4 rozety AA, 1 gwiazdka Michelin West Sussex, UK;

    L’Ortolan Restaurant 1 Gwiazdka Michelin, 4 rozety AA, Sheinfield, Berkshire, UK;

    – Brassica Restaurant (by Cass Titcombe) Beaminster, Dorset, UK

    – Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe Chipping Campden, Gloucestershire, UK

    Wykształcenie:

    Dyplom BA Hons 1st Class – Międzynarodowa Sztuka Kulinarna; University of West London

    Dyplom FDA Gastronomia Profesjonalna i Teoria Żywienia; Thames Valley University, Londyn

    Dyplom (z wyróżnieniem) z Wiedzy o Winie i Napojach Spirytusowych – poziom zaawansowany; Wines and Spirits Education Trust (WSET), Londyn