Sebastian Wilczek - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • SEBASTIAN WILCZEK

    Gotuje żeby żyć, żyje żeby jeść. Dla Sebastiana gotowanie to nie tylko zwykła czynność, a coś więcej. To cała otoczka dookoła. Muzyka, ludzie, emocje i dużo uśmiechu. Bardzo lubi różnorodność w kuchni. Najważniejszy jest dla niego produkt. Stara się wykorzystywać jak najwięcej w każdej porze roku. W swojej kuchni uwielbia miksować produkty z różnych krajów, nie skupia się na podziałach. Kulinarnie nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Wyzwania to dla niego chleb powszedni – catering w kopalni soli, kolacja w szczerym polu, warsztaty kulinarne na plaży.
    Doświadczenie zdobywał w takich restauracjach jak L’Arc Varsovie, Plac Barcelona, Manoush. Odbył staże w renomowanych Baest w Kopenhadze, Water&wine, Neon, Frantoio di Riva.
    W wolnych chwilach (jeżeli takie istnieją!) zajmuje się ogrodem, jeździ na gokartach i ucieka z escape roomów.