KURSY GOTOWANIA KUCHNI INDYJSKIEJ

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  •  

    PIOTR HENSCHKE

    Szef kuchni wielu warszawskich, wegetariańskich restauracji, restaurator, autor książki „Kuchnia Wegetariańska w Malinowym Chruśniaku”, współautor pierwszego na polskim rynku multimedialnego podręcznika gotowania – „Kuchnia Wegetariańska”, „Cztery Pory Roku”. Przez wiele lat podróżując po różnych zakątkach Azji, głębił tajniki kuchni ajurvedyjskiej (staroindyjskiej) oraz chińskiej, w których właściwe odżywanie jest metodą na długowieczność, zdrowie i piękno. W Instytucie prowadzi zajęcia z wegetariańskiej kuchni indyjskiej oraz kuchni wegańskiej. Piotr dzieli się nabytą wiedzą i swoimi nietuzinkowymi pomysłami, które zachwycą niejednego mięsożercę.