Michał Kurek - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • MICHAŁ KUREK

    Wiecznie uśmiechnięty fan i specjalista kuchni tajskiej. Kucharz, podróżnik kulinarny, żeglarz. Autor bloga poświęconego kuchni tajskiej www.thaime.pl. Biały człowiek z duszą azjaty. Sos rybny i chili dodaje nawet do deserów, a gdyby miał krowę, dawałaby ona mleko kokosowe. Uwielbia tradycyjne tajskie smaki i przepisy, choć nie przeszkadza mu łączyć tego z kuchnią Polską. Od wczesnych lat pasjonował się gotowaniem. Jako dziecko mieszkał z rodzicami w Azji, co ukształtowało jego smaki na zawsze. Po powrocie do kraju tajniki kuchni azjatyckiej podpatrywał w pierwszej Tajskiej i Indyjskiej restauracji w Warszawie, prowadzonych przez jego mamę. W kuchni najważniejsze są dla niego przede wszystkim wspaniały smak, dobra zabawa, oraz umiejętność improwizacji, czym zaraża wszystkich dookoła! Stażysta Atelier Amaro, okazjonalnie gotuje w Dzień Dobry TVN.