Ewa Drzewicka - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • EWA DRZEWICKA
    Właścicielka pracowni Jula Smakula, dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka tortów wielopiętrowych oraz anatomicznych figurek. Szkolona przez światowej klasy mistrzów jak Denis Zuev (anatomia), Dorothy Klerck (torty live size), Barbara Regini (figurki), Jordi Bordas (mistrz świata klasycznego cukiernictwa), Avalon Yarnes (torty nowoczesne), Beata Prusak oraz Iga Sarzyńska (lukier królewski), Tadeusz Branecki (florystyka cukiernicza), Monika Siewert (aerograf w cukiernictwie), Arkadiusz Natorski (monoporcje), Mario Graditi (monoporcje).
    Zdobyte nagrody:
    -2019 – srebrny medal i tytuł Wicemistrza Polski na Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów
    -2019 – tytuł Branżowej Osobowości Roku
    -2018 – złoty medal na Mistrzostwach Świata w Luxemburgu kategorii „Ekspozycja sztuki cukierniczej”
    -2018 – srebrny medal i tytuł wicemistrza Europy na Mistrzostwach Europy w Dekoracji Tortów
    -2018 – brązowy medal na Cukierniczych Mistrzostwach Polski
    -2016, 2017 – złoto na konkursie w Birmingham Cake International
    -2017 – Brąz i wyróżnienie na konkursie w Londynie Cake International
    2016 – Brąz i srebro na Cake Festiwal w Katowicach
    Pięciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie. W 2017 czwarte miejsce w Mistrzostwach Polski Dekoracji Tortów.
    Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica Akademia Mistrza. Sędzia na konkursach międzynarodowych (2017 Mińsk), Ekspert Złotego Widelca w Polsce od Kuchni (2018)
    Dyplomy Państwowe:
    2013 – tytuł czeladnika cukiernictwa
    2017 – tytuł mistrza cukiernictwa
    2018 – tytuł instruktora praktycznej nauki zawodu