KURSY KULINARNE TAJEMNICE CZEKOLADY

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  •  

    DOROTA JAWORSKA
    Czekolada jest jej pasją i profesją od 10 lat. W 2004 roku założyła firmę Victoria & Fortunata specjalizującą się  w produkcji czekoladek ręcznie robionych i artystycznych wyrobów z czekolady. W trakcie swojej kariery współpracowała m.in. z Magdą Gessler, która sprzedawała czekoladki jej autorstwa w swoich restauracjach, od kilku lat skupia zaś swoją pełną uwagę na szkoleniach, co od 2013 roku stało się jej głównym zajęciem.
    Na warsztatach dzieli  się wiedzą technologiczną i doświadczeniem jakie zdobyła poprzez praktykowanie sztuki pracy z czekoladą. Uczy jak się obchodzić z czekoladą, czego ona potrzebuje, jak należy ją traktować , czego trzeba unikać, jakie umiejętności należy rozwijać żeby osiągnąć mistrzostwo. Najważniejsze są dla niej umiejętności praktyczne i na nie kładzie szczególny nacisk. Wiedza teoretyczna przekazywana na zajęciach zgromadzona jest również w pełnych materiałach szkoleniowych, które uczestnicy otrzymują na warsztatach. Realizując program warsztatów bierze pod uwag oczekiwania i potrzeby uczestników. Szanuje ich indywidualność, dostosowuję się do ich poziomu zaawansowania.