Organizatorzy i Partnerzy - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  •  

    Organizator Ośrodek Kultury Ochoty

    pasja, rozwój, rozrywka
    Pomimo swojej historycznej siedziby jesteśmy instytucją nowoczesną i otwartą na każdego, kto wyraża chęć twórczego spędzania wolnego czasu. OKO to miejsce poszukiwania, odnajdywania i rozwijania pasji, to miejsce spotkań i twórczej samorealizacji. Ośrodek umożliwia nie tylko rozwój własnych umiejętności i pasji, pomaga również publicznie je prezentować podczas specjalnych pokazów, występów i wystaw. Proponujemy szeroki wachlarz zajęć, spotkań, warsztatów, koncertów, spektakli teatralnych. Profesjonalni instruktorzy pomagają rozwijać umiejętności w następujących dziedzinach: śpiew, taniec, nauka gry na instrumentach, zajęcia teatralno-wokalne, literatura. Zapraszamy wszystkich niezależnie od wieku i wykształcenia. Ośrodek Kultury Ochoty to marka znana także poza Warszawą, to miejsce sprzyjające rozwojowi talentów, odkrywaniu siebie, nawiązywaniu kontaktów.
    www.oko.com.pl
    Lokalna Żywność

    Lokalnazywnosc.pl to internetowa wyszukiwarka oraz największa baza producentów i dostawców lokalnej żywności w Polsce. Misją portalu jest promocja drobnych producentów i sprzedawców lokalnej żywności. Na lokalnazywnosc.pl każdy dostawca ma możliwość bezpłatnego założenia swojej własnej wizytówki, która opisuje jego ofertę. Portal oferuje możliwość bezpłatnego wyszukiwania, w określonej przez użytkownika lokalizacji, konkretnych grup produktów np. warzywa, owoce, nabiał i inne, oraz różnych form dystrybucji lokalnej żywności takich jak: lokalna sprzedaż (np. targowiska, sklepy), lokalny koszyk (organizacje i społeczności oferujące dostawę lokalnej i świeżej żywności do domu), agroturystyka i gastronomia
     

    SLOW FOOD YOUTH Warszawa skupia i integruje środowisko ludzi, którzy działają na rzecz lepszego jedzenia: smakoszy, kucharzy, producentów żywności: razem tworzymy przestrzeń i sieć komunikacji, zawsze otwartą na nowe inicjatywy.

    W centrum naszego zainteresowania jest jedzenie: gotujemy, smakujemy, mówimy o nim. Odkrywamy na nowo polską kuchnię regionalną, rodzime smaki i produkty. Dzielimy się swoją wiedzą i pasją, organizując spotkania, warsztaty i szkolenia o tematyce kulinarnej.

    Nasze działania skupiamy na propagowaniu dobrego jedzenia, kultury kulinarnej, oraz aktywny udział w lokalnej i międzynarodowej wymianie kulinarnej wiedzy.

    Slow Food South Warszawa jest częścią ruchu Slow Food i działa w ramach Slow Food Youth Network.

     instytut Sztuki Kulinarnej

    Instytut sztuki kulinarnej to miejsce, w którym spotykają się ze sobą pasja gotowania, radość odkrywania nowych smaków, wiedza kulinarna oraz przyjemność z dzielenia się tym wszytkim. ISK to ludzie kochający jeść i gotować, z zapałem odkrywający gastronomiczny świat , którzy z równym zaangażowaniem i iskrą w oku przekazują ją dalej.
    W naszym instytucie znajdzie się miejsce zarówno dla ludzi, którzy dopiero zaczynaja swoją kulinarną przygodę jak i dla ekspertów kulinarnych, którzy od lat zajmują się gotowaniem. Zapraszamy do nas każdego, niezależnie od poziomu kucharskiego zaawansowania, wieku czy zawodu. Z każdym znajdziemy wspólny język i smak!